Bio-inspiratie en Bausch+Lomb

Bausch+Lomb is al meer dan 160 jaar innoverend binnen de oogzorg. Dat wordt breed gewaardeerd maar brengt ook een grote mate van verantwoordelijkheid met zich mee. Die verantwoordelijk is dat Bausch+Lomb voortdurend op zoek moet zijn naar de beste oplossing voor u.  Deze verantwoordelijkheid neemt Bausch+Lomb graag. Tijdens een zoektocht is Bausch+Lomb zich gaan verdiepen in bio inspiratie, en met name wat dit kan betekenen voor de oogzorg en voor u. Het resultaat is het merk Biotrue. De producten binnen de Biotrue familie hebben de eigenschap dat ze bio-geinspireerd zijn. Inspired by the Biology of your eyes.

De definitie van bio-inspiratie is:
Bio-inspiratie is een vakgebied dat zich bezig houdt met het bestuderen van de beste ideeën binnen de natuur en deze in te zetten bij de ontwikkeling van baanbrekende producten en technologieën. Het kan zijn dat u synoniemen heeft gehoord van bio-inspiratie, zoals biomimetica of biomimicry, maar ze hanteren allemaal hetzelfde concept. Een systeem bestuderen in de natuur, uitzoeken hoe het werkt en dit systeem vervolgens te gebruiken voor andere doeleinden. Het is ook belangrijk direct duidelijk maken wat bio-inspiratie niet is. Bio-inspiratie is niet hetzelfde als “groen” of “natuurlijk” of “organisch” of “duurzaam”, deze bewoordingen zeggen meer over hoe iets is geproduceerd. Bio-inspiratie is kijken naar iets dat goed werkt in de natuur en dit toepassen binnen de werking van een product.

Bio-inspiratie en Biotrue Multi-Purpose Solution
Biotrue multi-purpose solution is ontwikkeld om net zo te werken als het oog. Door te bestuderen hoe het oog zichzelf reinigt, bevochtigt en gezond houdt, heeft Bausch+Lomb een uniek en innovatief contactlensverzorgingsproduct weten te ontwikkelen. Biotrue multi-purpose solution gaat verder dan een uitstekende desinfectie door het samenbrengen van 3 bio-geïnspireerde eigenschappen:

  • Evenaart de pH van natuurlijke tranen
  • Maakt gebruik van een bevochtiger die van nature aanwezig is in het oog
  • Behoudt de anti-bacteriële werking van functionele proteïnen in tranen

Biotrue multi-purpose solution zorgt ervoor dat u uw contactlenzen wel 20 uur kunt blijven dragen. En wie wil dat vandaag de dag niet.

Bio inspiratie en Biotrue ONEday contactlenzen
Biotrue ONEday contactlenzen zijn gemaakt van een innovatief bio-geïnspireerd materiaal genaamd Hypergel™ en heeft 3 bio-geïnspireerde eigenschappen:

  • Imiteert de werking van de lipidelaag in de tranenfilm door gebruik te maken van een in het lensmateriaal geïntegreerde bevochtiger om uitdroging te voorkomen, wat resulteert in het behoudt van een goed zicht.
  • Evenaart het watergehalte van de cornea (78%) voor een uitstekend draagcomfort.
  • Voldoet aan de zuurstofbehoefte van het open oog voor gezonde en witte ogen.

Biotrue ONEday contactlenzen zijn daglenzen die zijn ontworpen om net zo te werken als uw ogen, voor een comfortabel zicht geburende de gehele dag!
VANAF NU VERKRIJGBAAR: BIOTRUE ONEDAY FOR PRESBYOPIA CONTACTLENZEN, VOOR IEDEREEN DIE ZICH TE JONG VOELT VOOR EEN LEESBRIL! BIOTRUE ONEDAY FOR PRESBYOPIA VOOR EEN HELDER EN SCHERP ZICHT OP ALLE AFSTANDEN, DICHTBIJ, VERAF EN ALLES DAARTUSSEN.

Bio-inspiratie en Biotrue bevochtigende oogdruppels
Biotrue bevochtigende oogdruppels MDO® zijn ideaal voor onmiddellijke verlichting en voor bevochtiging van ogen bij droge ogen veroorzaakt door externe factoren. Het verfrist en bevochtigt het oog op natuurlijke wijze, en verzacht de symptomen van  vermoeide, geïrriteerde en tranende ogen. Het is het natuurlijke beetje verfrissing dat direct bevochtiging biedt aan ogen die dagelijks intensief belast worden door externe factoren. 

Belangrijkste kenmerken en voordelen:

  • Evenaart de Ph-waarde van natuurlijke tranen 
  • Vrij van conserveringsmiddelen
  • Houdbaar tot 6 maanden na opening 
  • Geschikt voor gebruik met alle typen contactlenzen

Bio-inspiratie staat centraal bij het merk Biotrue en wordt, behalve door Bausch+Lomb, door de nationale en internationale optiekwereld gezien als een zeer belangrijke pijler bij de toekomstige ontwikkeling van nieuwe oogzorgproducten van Bausch+Lomb. Vraag uw opticien of contactlensspecialist naar producten van Biotrue. Biotrue Inspired by the biology of your eyes.

Vragen?

Online Beratung - form

Online Beratung - page
Checkboxen
Disclaimer*