Vermoeide ogen op kantoor

Last van vermoeide en droge ogen?
Veel mensen hebben last van vermoeide ogen. Denk aan een droog en branderig gevoel, last van wazig zicht, moeite met scherpstellen en zelfs hoofdpijn. Vooral bij het kijken naar het scherm van uw computer of telefoon. U bent niet de enige. Uit onderzoek1 van Bausch+Lomb blijkt dat het overgrote deel van de dertigers in Nederland rondloopt met dit soort klachten. Maar daar zijn uitstekende oplossingen voor, die de klachten verhelpen of wat verlichten. Zoals speciale comfortabele contactlenzen, oogdruppels en een oogmasker. Zodat u weer lang en comfortabel kunt werken, prettig en zonder klachten of pijn kunt lezen en uw computer, laptop, smartphone en tablet kunt gebruiken.  

Beeldschermen: een belangrijke oorzaak van vermoeide en droge ogen
We maken veel meer gebruik van beeldschermen dan vroeger. Wie heeft er geen smartphone, laptop of tablet? Waarschijnlijk gebruikt u ze regelmatig alle drie. We kijken gemiddeld 5,5 uur per dag2 naar een scherm. Uit het eerder genoemde onderzoek1 blijkt ook dat de gemiddelde dertiger zo'n vijf tot acht uur per dag gebruik maakt van deze beeldschermen. Nog los van de beeldschermen van tv's en computers. Daar zijn uw ogen niet blij mee. 

Volgens recent onderzoek kampt 85% van de dertigers met klachten als vermoeide en droge ogen, wazig zicht, moeite met scherpstellen en hoofdpijn. Dit soort klachten worden ook wel Computer Vision Syndroom (CVS) genoemd. Al dat beeldschermgebruik is dus niet zonder gevolgen. Wist u bijvoorbeeld dat u dan ook zo'n 66% minder vaak knippert3? Op die manier worden de ogen niet genoeg bevochtigd. We gebruiken de beeldschermen vaak lang en ingespannen en op een hele korte afstand van onze ogen. Dit alles vraagt veel van uw ogen. Als u erg jong bent, gaat dat nog vrij ongemerkt, maar vanaf een jaar of 30 merkt u dat het steeds meer moeite kost. Gelukkig zijn er prima oplossingen die u kunnen helpen. 

Slimme oplossingen voor uw vermoeide en droge ogen
Prettig en comfortabel zien kan! Er zijn oplossingen in 2 categorieën:
I. De klachten verhelpen of
II. De klachten verlichten.

Ad I. De klachten verhelpen: Dit kan met een speciale bril of met speciale contactlenzen. 

1. Speciale contactlenzen tegen vermoeide en droge ogen: PureVision®2 HD, Biotrue ONEday en Bausch+Lomb ULTRA contactlenzen
De PureVision®2 HD contactlenzen van Bausch+Lomb kunnen helpen om klachten te verminderen wanneer uw ogen moe en branderig aanvoelen. Bijna tweederde4 van de mensen die PureVision®2 HD contactlenzen probeerden, gaven aan minder klachten te hebben tijdens het werken met beeldschermen en digitale apparaten. Dit komt door het speciale lensontwerp. Dit lensontwerp is ook terug te vinden in Biotrue ONEday contactlenzen. 

En in de nieuwste silicone hydrogel maandlens, Bausch+Lomb ULTRA. Deze innovatieve contactlenzen bevatten zelfs na 16 uur nog 95% van het vocht in de lens5. Dat betekent voor u: lekker lang comfortabel contactlenzen dragen, zonder droge of vermoeide ogen, zelfs na langdurig gebruik van beeldschermen, smartphones, laptops, tablets en andere digitale apparaten. De lenzen zitten aan het einde van de dag net zo comfortabel als in het begin van de dag6.

Ad II. De klachten verlichten: U kunt klachten verlichten door de volgende oplossingen:

2. Oogdruppels
Biotrue® oogdruppels bij droge ogen (veroorzaakt door externe factoren), zijn ideaal voor onmiddellijke verlichting en voor bevochtiging van het oog. De druppels verlichten en bevochtigen het vermoeide oog op natuurlijke wijze. Ze verzachten de symptomen van vermoeide, droge,  geïrriteerde en tranende ogen. Met het innovatieve multi-doseringssysteem zonder conserveringsmiddelen biedt Biotrue® alle voordelen van een vloeistof zonder conserveringsmiddelen in een multi-doseringsfles. Een uitstekende natuurlijke verfrissing voor ogen die dagelijks intensief belast worden door externe factoren. U mag het zo vaak gebruiken als u wilt!

3. Oogspray
Aqualarm Intensive Spray is het nieuwste product van Bausch+Lomb voor vermoeide en droge ogen. De spray is een eenvoudige manier om uw ogen en oogleden te verzachten en te bevochtigen. De unieke combinatie van hyaluronaat en lipsomen zorgen ervoor dat uw ogen worden bevochtigd en het traanfilm minder snel uitdroogt. De Aqualarm Intensive Spray is makkelijk in het gebruik want deze is zowel te gebruiken op het open als het gesloten oog!

4. Oogmasker
Het TheraPearl® Eye-ssential oogmasker biedt verlichting bij klachten zoals:

  • Droge en vermoeide ogen
  • Hoofdpijn (migraine)
  • Neusholteontsteking
  • Gezwollen ogen

Het TheraPearl® Eye-ssential oogmasker is uitgerust met de unieke Pearl Technology®. Het masker past zich door de parels perfect aan de vorm van uw gezicht aan. De parels vriest u in voor een koude behandeling of verwarmt u in de magnetron voor een warme behandeling. Het masker behoudt de temperatuur tot wel 20 minuten. Dit is precies de tijd die wordt aangeraden door artsen om het masker te gebruiken. Het masker is onbeperkt herbruikbaar.

Wilt u alles over vermoeide en droge ogen nog even rustig nalezen? Klik dan hier voor een brochure.

Vraag hier de coupon aan en maak vandaag nog een afspraak met uw contactlensspecialist en ervaar de nieuwe Bausch+Lomb ULTRA® contactlenzen met MoistureSeal® technologie . Op zoek naar een verkooppunt bij u in de buurt? Zoek hier een opticien.


Referenties:
1 Bron: Onderzoek april 2015 door Panelwizard onder 586 Nederlandse en 425 Belgische personen in de leeftijd van 30 t/ 39 jaar
2 Bron: CBS 2013
3 Bron: 1) Blehm C, Vishnu S, Khattak A, Mitra S, Yee RW. Computer vision syndrome: A review. Surv Ophthalmol. 2005 May-June;50(3):253-62. 2) The University of Iowa refers to a condition called “Computer Vision Syndrome” in a published article. Dr. Sindt says “we actually blink 66% less while working on the computer”.
4 Bron: Observational study door Bausch+Lomb, onder 21 consumenten, vrouw, lensdragend, 30 t/m 39 jaar
5 Bron: B+L unpublished data, 2013. 16-hour, bilateral, dispensing clinical evaluation of methacrylamide lenses as compared to Air Optix Aqua, Acuvue Oasys and Biofinity.
6 Bron: Results of an online survey with patients that wore their lenses for 7+ days and on average, wore their lenses for 8 or more hours a day (n=485). Survey questions were top 3-box scores (% Strongly Agree, Agree, Slightly Agree) on a 6-point agreement scale, with a margin of error +/- 2.4%

Vragen?

Online Beratung - form

Online Beratung - page
Checkboxen
Disclaimer*