WELKOM BIJ HET BIOTRUE ONEDAY RECYCLENS PROGRAMMA

Geven u en uw klanten om het milieu en dragen ze graag actief bij aan een mooiere wereld? Wij ook! Daarom start Bausch + Lomb het Biotrue ONEday Recyclens Programma. 

Afgelopen jaar werden er in België bijna 60 miljoen daglenzen verkocht. Die verdwenen veelal in de prullenbak. Niet alleen de lenzen zelf, maar ook de blisters en de folies. Hoogste tijd om deze materialen te hergebruiken voor nieuwe producten, vinden wij bij Bausch + Lomb. 

Bausch + Lomb start daarom het Recyclens Programma. Het programma zorgt voor de volledige recycling van Biotrue ONEday daglenzen, inclusief blisters en folie. Het gerecyclede materiaal wordt weliswaar niet gebruikt voor het maken van nieuwe lenzen, maar wel voor andere mooie, duurzame en nuttige producten, zoals tuinmeubelen.

Bausch + Lomb heeft in samenwerking met Evident P.R. een onderzoek laten uitvoeren onder daglensdragers. Wist u dat:

 • 75% van de daglensdragers hun lenzen het liefste aankoopt bij de opticien
 • 75% het belangrijk vindt dat blisters, folies en lenzen gerecycled kunnen worden
 • 65% de voorkeur geeft aan een merk daglenzen dat lenzen, folies en blisters zou recyclen

U kunt uw winkel via uw Bausch + Lomb vertegenwoordiger aanmelden als Recyclens Inzamelpunt. U ontvangt dan een ondersteunend Promotie- en PR-pakket. Bovendien wordt u in de storelocator op de consumentenwebsite vermeld als een Recyclens Inzamelpunt.

HOE WERKT HET BIOTRUE ONEDAY RECYCLENS PROGRAMMA NU PRECIES?

Stap 1: Uw klant spaart alle Biotrue® ONEday blisters, folies en lenzen op en stopt ze in een (oude) doos of in de bijgeleverde inzamelbox.

Stap 2: Zodra uw klant zijn of haar halfjaarvoorraad Biotrue® ONEday restmaterialen heeft verzameld, kan deze worden ingeleverd bij u als Recyclens inzamelpunt.

Stap 3: U, als inzamelpunt, kunt twee keer per jaar (vanaf oktober 2019) de ingezamelde restmaterialen gratis opsturen naar Bausch Health Amsterdam. Een verzendlabel kunt u gratis aanvragen en uitprinten via www.bausch.nl of www.bausch-lomb.be.

Stap 4: Bij Bausch Health Amsterdam worden de lenzen, blisters en folies gescheiden. Vervolgens worden de materialen aangeleverd bij het verwerkingsbedrijf.

Stap 5: De restmaterialen worden gerecycled tot mooie en duurzame producten.

UITGEBREID PROMOTIEPAKKET

Wanneer u zich heeft aangemeld bij uw Bausch + Lomb vertegenwoordiger ontvangt u binnen enkele werkdagen een promotiepakket. Dit promotiepakket kunt u gebruiken om consumenten te laten weten dat u een Recyclens  Inzamelpunt bent.

Het pakket dat u ontvangt bevat:

 • 1 x Recycle bin; om de restmaterialen van u en uw klanten in te verzamelen
 • 10 Recyclens verzamelbox voor de consument
 • 1 Recyclens Inzamelpunt Raamsticker
 • 1 Recyclens raamsticker
 • 2 Recyclens stoepbordposters
 • 250 Recyclens flyers

Bovendien is er een handig PR-pakket beschikbaar om in de (lokale) pers uw initiatief onder de aandacht te brengen, zowel voor sociale media als print media. 

MEEDOEN IS MAKKELIJK EN GRATIS

Uw klanten sparen de gebruikte Biotrue ONEday blisters, folie en lenzen op, leveren deze bij u in en u stuurt ze gratis naar Bausch Health Nederland. Uw deelname aan het programma kost u helemaal niets, alleen een hele kleine moeite.

Bekijk voor meer informatie de veelgestelde vragen of neem contact op met uw Bausch + Lomb vertegenwoordiger. 

Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen

Hoe kan ik mij aanmelden voor het Recyclens Programma?
Aanmelden bij het Recyclens Programma is gratis en heel eenvoudig. U kunt zich aanmelden via uw Bausch + Lomb vertegenwoordiger. Het enige dat van u wordt gevraagd is de optieknaam, naam van een contactpersoon, een geldig e-mailadres en postadres. Deze gegevens worden gebruikt om het Promotiepakket te versturen, het persbericht en voor de vermelding in de storelocator.

Kan iedereen zich bij het Recyclens Programma aanmelden?
Ja, iedereen die wil helpen Biotrue ONEday contactlenzen te recyclen is welkom. Het recyclingprogramma is niet ontworpen voor recyclingbedrijven, maar echt voor de gebruiker. 

Wat als mijn informatie verandert of moet worden bijgewerkt?
Als het om welke reden dan ook noodzakelijk is om gegevens te veranderen of te updaten, geef dit dan door aan uw Bausch + Lomb vertegenwoordiger.

Welke materialen kan ik inzamelen?
De onderstaande materialen kunnen worden opgestuurd:

 • Biotrue ONEday blisterverpakking
 • Biotrue ONEday folie 
 • Biotrue Oneday contactlens

De volgende producten kunnen NIET worden opgestuurd:

 • Biotrue ONEday kartonnen verpakking. Deze kan uw klant namelijk gewoon met de gescheiden inzameling van het papier meegeven. 

Welke materialen kan ik niet inzamelen?
Het Recyclens Programma is speciaal ontwikkeld om de materialen van Biotrue ONEday contactlenzen te recyclen. Blisters, folies en lenzen van Biotrue ONEday contactlenzen kunnen worden ingestuurd. De kartonnen verpakking valt hierbuiten. Dit doosje kunt u namelijk gewoon met de gescheiden papierinzameling meegeven. 

Hoe worden de verzamelde materialen naar Bausch + Lomb gestuurd?
Twee keer per jaar zullen wij contact met u opnemen om een gratis verzendlabel te printen. Wij raden aan om een (oud) kartonnen doosje te gebruiken om de materialen in te versturen. Hierbij kan gebruik worden gemaakt van een doosje van een willekeurige eerdere bestelling. Een gratis verzendlabel is makkelijk te downloaden:

 1. Ga naar www.bausch-lomb.be/nl/professionals/onze-producten/biotrue-oneday-recyclens-programma/ 
 2. Klik op de UPS-link en volg de verdere stappen op het scherm. (UPS Link is in Oktober 2019 beschikbaar)

UPS stuurt u een éénmalig te gebruiken gratis verzendlabel per email. Deze kunt u afdrukken en op uw doos plakken. De doos kunt u dan bij een Bpost-kantoor afgeven voor gratis verzending. Let op: elk verzendlabel bevat een unieke barcode en we vragen u daarom om voor elke inzending een nieuw verzendlabel te gebruiken.

Is er een limiet aan de hoeveelheid restmateriaal dat kan worden opgestuurd?
Wij adviseren om twee keer per jaar uw Biotrue ONEday contactlenzen in te sturen. Een doos mag maximaal 30 kg wegen. Verder kunt u zoveel dozen met ingezameld materiaal opsturen als u wilt. Zwaardere dozen (tot 30 kg) opsturen is uiteraard efficiënter en beter voor het milieu dan meerdere kleine dozen. 

Zijn er kosten verbonden aan het opsturen van de verzamelde materialen?
Nee hoor, Bausch + Lomb neemt alle transportkosten voor haar rekening. De verzendlabels die u krijgt zijn prepaid. U hoeft de labels alleen te downloaden en af te drukken. Breng vervolgens uw doos naar een Bpost-kantoor voor verzending. De labels zijn slechts éénmalig te gebruiken, u dient dus per doos een nieuw label te downloaden. 

MAAK KENNIS MET BIOTRUE ONEDAY CONTACTLENZEN

Vragen?

Online Beratung - form

Online Beratung - page