Biotrue ONEday contactlenzen

Biotrue ONEday contactlenzen zijn gemaakt van een innovatief bio-geïnspireerd lensmateriaal, HyperGel™. HyperGel voorkomt uitdroging van deze daglens en is uitzonderlijk comfortabel. Biotrue ONEday contactlenzen zorgen voor een comfortabel zicht gedurende de gehele dag.

Biotrue ONEday contactlenzen bevatten na 16 uur nog 98% van het vocht!

Algemeen

Algemeen

Biotrue ONEday contactlenzen zijn de eerste bio-geïnspireerde daglenzen! Bio-inspiratie is een vakgebied dat zich bezig houdt met het bestuderen van de beste ideeën binnen de natuur en deze in te zetten bij de ontwikkeling van baanbrekende producten en technologieën. Het kan zijn dat je wel eens synoniemen hebt gehoord van bio-inspiratie, zoals biomimetica of biomimicry, maar ze hanteren allemaal hetzelfde concept. Een systeem bestuderen in de natuur, uitzoeken hoe het werkt en dit systeem vervolgens te gebruiken voor andere doeleinden. Het is ook belangrijk direct duidelijk maken wat bio-inspiratie niet is. Bio-inspiratie is niet hetzelfde als “groen” of “natuurlijk” of “organisch” of “duurzaam”, deze bewoordingen zeggen meer over hoe iets is geproduceerd. Bio-inspiratie is kijken naar iets dat goed werkt in de natuur en dit toepassen binnen de werking van een product.

Een voorbeeld van bio-inspiratie zijn de poten van een Gekko. De onderkant van de poten dienden als inspiratie voor de ontwikkeling van de wereldberoemde gele zelfklevende memoblaadjes. 

HYPERGEL

Biotrue ONEday contactlenzen zijn gemaakt van een innovatief bio-geïnspireerd materiaal genaamd Hypergel™ en heeft 3 bio-geïnspireerde eigenschappen:

 1. Imiteert de werking van de lipidelaag in de tranenfilm door gebruik te maken van een lensoppervlak bevochtiger om uitdroging te voorkomen, wat resulteert in het behoudt van een goed zicht.
  Bio-inspiratie gebruikt de beste ideeën van de natuur om innovaties te bewerkstelligen. Wat is nu een betere plaats om op zoek te gaan naar het perfecte oppervlak, dat uitdroging helpt voorkomen, dan het oog zelf? De lipide laag in het tranenfilm voorkomt verdamping van de tranenfilm, uitdroging van de cornea en zorgt voor een glad oppervlak van de cornea. Op eenzelfde manier voorkomen Biotrue ONEday contactlenzen uitdroging van de lens en behouden hiermee de optische eigenschappen van de lens.
 2. Evenaart het watergehalte van de cornea (78%) voor een uitstekend draagcomfort 
  De cornea bestaat voornamelijk uit water, namelijk 78%. Biotrue ONEday contactlenzen evenaren het watergehalte van de cornea, om zo het natuurlijke evenwicht in het oog te behouden, voor een zeer hoog comfort
 3. Voldoet aan de zuurstofbehoefte van het open oog voor gezonde en witte ogen
  Het HyperGel™ materiaal laat zuurstof door de lens zonder gebruik te maken van silicone. Met een zuurstoftransmissie van 42 (@-3.00 dpt.) laten Biotrue ONEday contactlenzen meer zuurstof door tot het oog dan enkele toonaangevende merken op de markt. Dit is genoeg om geen consessies te hoeven doen aan de andere succesfactoren voor succesvol lensdragen. Een zuurstoftransmissie van 42 komt erop neer dat 93% van de zuurstof de cornea bereikt, wat meer dan voldoende is voor gezonde ogen.

Optisch design van de lens

Naast bio-geïnspireerde eigenschappen zijn Biotrue ONEday contactlenzen voorzien van:

 1. High DefinitionTM Optics
  Biotrue ONEday contactlenzen met High Definition Optics zijn ontworpen om sferische aberraties over het gehele sterktebereik te verminderen
  - Sferische aberraties kunnen, vooral onder omstandigheden met weinig licht, de kwaliteit van zien ongunstig beïnvloeden. Het resultaat is een slechtere visus, halo’s en lichtschitteringen
  - In het algemeen is een positieve sferische aberratie van 0.18 μm typerend voor een 6 mm pupil

 2. UV Bescherming
  HyperGel (nesofilcon A) is het eerste zachte lensmateriaal van Bausch+Lomb dat helpt bij bescherming tegen UV. Dit betekent dat ze kunnen helpen om de cornea en het oog te beschermen tegen schadelijke UV straling. 


WAARSCHUWING: UV absorberende contactlenzen zijn geen vervanging voor beschermende UV absorberende oogproducten, zoals UV absorberende goggles of zonnebrillen, omdat het oog en de oogleden niet volledig worden afgedekt. Het effect van het dragen van UV absorberende in relatie tot het verminderen of voorkomen van oogaandoeningen als gevolg van blootstelling aan UV licht is tot op heden nog niet aangetoond. Gebruik UV absorberende oogproducten zoals aanbevolen.

Belangrijkste kenmerken en voordelen

Belangrijkste kenmerken en voordelen

 • Evenaart het watergehalte van de cornea (78%) - voor een uitstekend draagcomfort
 • Buitenste laag van de lens imiteert de werking van de lipide laag in de tranenfilm - behoud van een uitstekende kwaliteit van zien
 • Voldoet aan de zuurstofbehoefte van het open oog - behoud van gezonde en witte ogen
 • Uitgerust met UV Block tegen schadelijke UV straling - helpt ogen te beschermen

Video Wat is bio-inspiratie

Aanvullende informatie

Parameters

Materiaal:Nesofilcon A
Watergehalte:78%
Basiscurve:8.6mm
Diameter:14.2mm
Sterktebereik:+6.00D t/m +0.25D (in 0.25D stappen)
-0.25D t/m -6.00D (in 0.25D stappen)
-6.50D t/m -9.00D (in 0.50D stappen)
DK/t (@-3.00D):42
Middendikte (@-3.00D):0.1mm
UV Bescherming1:Ja
High Definition Optics:Ja
Verkrijgbaarheid:5-pack (trial)
30-pack
90-pack

Referenties

Referenties

1 WAARSCHUWING: UV absorberende contactlenzen zijn geen vervanging voor beschermende UV absorberende oogproducten, zoals UV absorberende goggles of zonnebrillen, omdat het oog en de oogleden niet volledig worden afgedekt. Het effect van het dragen van UV absorberende in relatie tot het verminderen of voorkomen van oogaandoeningen als gevolg van blootstelling aan UV licht is tot op heden nog niet aangetoond. Gebruik UV absorberende oogproducten zoals aanbevolen.


UV absorberende contactlenzen zijn geen vervanging voor beschermende UV absorberende oogproducten, zoals UV absorberende goggles of zonnebrillen, omdat het oog en de oogleden niet volledig worden afgedekt. Het effect van het dragen van UV absorberende in relatie tot het verminderen of voorkomen van oogaandoeningen als gevolg van blootstelling aan UV licht is tot op heden nog niet aangetoond. Gebruik UV absorberende oogproducten zoals aanbevolen.

LET OP: Een langdurige blootstelling aan UV straling is een van de risicofactoren die wordt geassocieerd met cataract. Blootstelling is gebaseerd een aantal factoren zoals het milieu (hoogte, geografische ligging, bewolking) en persoonlijk omstandigheden (aard en de duur van buitenactiviteiten). UV werende contactlenzen helpen bescherming te bieden tegen schadelijk UV straling. Echter, er zijn geen studies uitgevoerd die aantonen dat het dragen van UV werende contactlenzen het risico op het ontwikkelen van cataract of andere oogaandoeningen verminderen.

Vragen?

Online Beratung - form

Online Beratung - page