Tieners en contactlenzen

Belangrijk!
Bausch+Lomb adviseert te allen tijde om een (eerste) kennismaking met contactlenzen altijd in overleg te doen met een specialist. Een specialist kan zijn: oogarts, optometrist of contactlensspecialist. Deze specialisten hebben een adequate opleiding en kennis van de meest recente ontwikkelingen, een scala aan moderne apparatuur voor de meest accurate oogmeting en een up-to-date kennis van de nieuwste producten op de markt. Het is heel belangrijk dat zo'n eerste aanpassing goed gebeurt en goed wordt begeleid. Maak dus altijd eerst een afspraak met een specialist!

Hoe oud moet ik zijn?
Er is geen ‘juiste leeftijd’ om te beginnen met het dragen van contactlenzen. Als je denkt dat je in staat bent om op een verantwoorde manier contactlenzen te dragen en te verzorgen, praat dan met je ouders over het maken van een afspraak met een contactlensspecialist. Vind je het leuk om nieuwe dingen te proberen? Ben je betrokken bij sport en/of andere buitenschoolse activiteiten? Praat je over contactlenzen? Dit zijn allemaal goede signalen voor het vermogen een routine te kunnen volgen en dat je waarschijnlijk succesvol contactlenzen zult dragen.

Wat is een goede eerste contactlens?
Voor de eerste keer contactlenzen dragen is een geweldige ervaring, terwijl het tevens een gezonde, veilige optie is (wat je ouders gerust zal stellen).  Een goede eerste lens is ook gemakkelijk te hanteren en duurzaam –  zodat in- en uitdoen een koud kunstje wordt. Bausch + Lomb SofLens daily disposable contactlenzen of Biotrue ONEday contactlenzen passen helemaal bij je drukke levensstijl. En omdat deze moderne lenzen comfortabel en scherp zicht geven,kan je alles perfect zonder bril zien. De lenzen zijn supermakkelijk in onderhoud want na 1 keer dragen gooi je ze gewoon weg! Plus: je ouders zullen er zeker van zijn dat je contactlenzen gezond zijn en je een scherp, helder zicht geven. Je zult genieten van de vrijheid, nu je verlost bent van je bril, en van het comfort van een moderne contactlens.

Online Beratung - form

Online Beratung - page