Vermoeide ogen

Vermoeide ogen is een andere term voor wat algemeen bekend staat als overbelaste ogen – wanneer de ogen pijnlijk, zwak of zwaar aanvoelen door intensief gebruik. Het is geen ziekte en vereist geen medische behandeling – maar het kan nooit kwaad om te weten hoe het kan worden voorkomen.

Wat veroorzaakt vermoeide ogen
Vermoeide ogen kunnen ontstaan door diverse activiteiten. Enkele van de meest voorkomende zijn te lang werken op de computer, slechte lichtomstandigheden, langdurig autorijden, lezen gedurende lange periodes en andere activiteiten die hoge eisen stellen aan de ogen omdat langere tijd intensief moet worden gefocust.

Symptomen van vermoeide ogen
Veelvoorkomende tekenen en symptomen van vermoeide ogen zijn onder meer:

  • Pijnlijke ogen
  • Droge ogen
  • Tranende ogen
  • Rug-, nek- en schouderpijn
  • Algehele vermoeidheid
  • Gevoel van zware ogen

Behandeling van vermoeide ogen
Vermoeide ogen zijn, meer dan wat dan ook, een bron van ergenis. Er zijn een paar manieren om vermoeide ogen te voorkomen. Als deze niet werken, kunt u eens gaan praten met uw oogarts of contactlensspecialist. Soms is er een onderliggende medische oorzaak van de vermoeidheid van de ogen die verdere behandeling vereist. Enkele alledaagse maatregelen die de gevolgen van vermoeide ogen kunnen verminderen:

  • Controleer uw verlichting: een hoge mate van contrast vraagt meer van uw ogen. Dus of u nu leest, tv kijkt of werkt op de computer, zorg ervoor dat de kamer gelijkmatig verlicht is zodat uw ogen niet te hard hoeven werken.
  • Neem pauzes: gun uzelf regelmatig korte pauzes, weg van de werktaken. Ongeacht of u bezig bent met de computer of met fijn borduurwerk.
  • Zorg ervoor dat uw bril- of contactlenzenrecept up-to-date is – dit soort recepten dienen van tijd tot tijd te worden aangepast aan de natuurlijke veranderingen die hebben plaatsgevonden.

Vermoeide ogen en Bausch+Lomb
Bausch+Lomb biedt een scala aan producten in haar assortiment die de klachten van vermoeide ogen kunnen verlichten en zelfs verhelpen. Voor een onmiddellijke verlichting is de Biotrue bevochtigende oogdruppel een uitstekende oplossing. Indien u langdurig hinder blijft ondervinden, vraag dan om Biotrue ONEday contactlenzen (daglens) of Bausch+Lomb ULTRA contactlenzen (maandlens). Deze lenzen hebben een speciaal lensontwerp die uw ogen ondersteunen tijdens het accommoderen. Het is bewezen dat contactlenzen met dit optische ontwerp de klachten kunnen verhelpen. Vraag uw contactlensspecialist naar de Biotrue bevochtigende oogdruppel en naar Bausch+Lomb contactlenzen.

Voor meer informatie over vermoeide ogen, klik dan hier.

Online Beratung - form

Online Beratung - page