Oogzorg barometer

Levert u liever salaris in of 50% van uw gezichtsvermogen?
Het antwoord?  75% van mensen geeft aan liever een salaris vermindering te willen. Dit is slechts één van de statistieken uit het wereldwijde “Oog -gezondheids Barometer” onderzoek recentelijk gepubliceerde door Bausch+Lomb.

Bijna 70% van alle ondervraagden leeft liever 10 jaar korter of staat zelfs liever één van hun ledematen af om maar niet blind te worden. Echter, slechts één op de drie ondervraagden neemt eenvoudige maatregelen om dit te voorkomen.

Bausch+Lomb heeft een onderzoek ontwikkeld samen met oog gezondheids experts in de wereld en gevalideerd met 147 opticiëns in 26 verschillende landen. Bausch+Lomb’s onderzoek is uitgevoerd in samenwerking met onderzoeksburo KRC Research en heeft 11,000 consumenten in 11 landen gevraagd naar het belang van oog-gezondheids aspecten.

Terwijl 80% van blindheid en oogaandoeningen is te voorkomen indien vastgesteld in een vroeg stadium1, toont onderzoek aan dat onvoldoende mensen, om uiteenlopende redenen, regelmatig hun ogen laten nakijken.

Wat kunt u doen om uw ogen gezond te houden?
Regelmatig uw ogen laten controleren is heel belangrijk. De reden dat men dit niet vaak genoeg doet is het gebrek aan kennis over de verhouding tussen oog-gezondheid en andere aandoeningen en algemene gezondheid van het lichaam. Het heeft te maken met het feit dat het oog een orgaan is waar iemands bloedvaten makkelijk te zien zijn. Dit geeft de oogarts de mogelijkheid om van wel 150 verschillende aandoeningen signalen vast te stellen, zoals diabetes, hoge cholesterol en hoge bloedruk lang voordat iemand andere symptomen laat zien.

Laat uw ogen merken dat u van ze houdt en laat ze regelmatig nakijken door een oogarts of optometrist.

1 Onderzoek van Wereld Gezondheids Organisatie (WHO) Global estimates of visual impairment 2010.

Video

Online Beratung - form

Online Beratung - page