De zomer komt eraan. Misschien staat uw vakantie zelfs al bijna voor de deur. En wat hebt u dan in ieder geval altijd bij u? Juist: uw contactlenzen. Makkelijk en comfortabel. Of u nu een ontspannende of een inspannende vakantie gepland hebt: van ons krijgt u tips en oplossingen om goed voorbereid met uw lenzen op vakantie te gaan.

 • Zwemmen met uw lenzen. 
  U koelt heerlijk af door een frisse duik in het zwembad of de zee. Om te voorkomen dat u daarbij uw lenzen verliest, adviseren wij het dragen van een zwembrilletje. Daarmee verkleint u ook meteen de kans op mogelijke ooginfecties.
 • Daglenzen schelen ruimte in uw koffer.
  Wilt u de ruimte in uw koffer optimaal benutten met niet te veel gewicht? Neem dan eens daglenzen mee in plaats van uw vertrouwde (maand)lenzen. Uw lenzenvloeistof kunt u thuislaten en dat scheelt  weer ruimte en gewicht. Handig! 
 • Lenzen met een UV-blokker samen met een zonnebril: optimale bescherming tegen de zon.
  Overweegt u daglenzen? Kies dan voor onze Biotrue ONEday contactlenzen. Deze bevatten een UV-blokker die uw ogen, in combinatie met een goede zonnebril, ultieme zonbescherming bieden.
 • Daglenzen zijn handig en  lekker hygiënisch.
  Elke dag frisse lenzen: dat is een lekker gevoel. Gooi uw daglenzen na het zwemmen wel direct weg. Ze verlagen weliswaar de kans op ooginfecties, maar nemen het risico van een ontsteking niet volledig weg.
 • Neem oogdruppels mee in het vliegtuig en de auto, ook als u geen lenzen draagt.
  Van de droge lucht in het vliegtuig of de airco in de auto krijgt u vaak droge ogen. Houd ze vochtig en verminder zo de kans op irritaties. Dat doet u envoudig met onze Biotrue oogdruppels.
 • Stop altijd een klein flesje lenzenvloeistof in uw handbagage.
  In een vliegtuig mag u niet meer dan 100 ml (contactlens)vloeistof in uw handbagage meenemen. Die moet in een hersluitbare en doorzichtige flacon verpakt zijn. Met de Bausch + Lomb flightpacks hebt u alles bij de hand! Lees hier wat wel en niet mee mag in uw handbagage.
 • Zandkorreltje achter uw lens? spoel het snel even weg!
  Neem altijd een klein flesje contactlensvloeistof mee in uw strandtas. Op het strand kan er zomaar zand in uw oog komen. Een flesje vloeistof is dan superhandig om uw lenzen even mee af te spoelen.
 • Contactlens kwijt op vakantie?
  Geen paniek! Waar u ook naartoe gaat: contactlenzen en contactlensverzorgingsproducten van Bausch + Lomb zijn in vrijwel ieder land verkrijgbaar. Ga gewoon naar de lokale opticien en vraag naar de producten van Bausch + Lomb. 

Voluit genieten van uw lenzen op vakantie.
Als u bovenstaande tips opvolgt, heeft u optimaal plezier van uw lenzen op vakantie. Waar u ook heen gaat, wat u ook gaat doen. Alles wat u ziet, wordt een onvergetelijke ervaring. 

We wensen u een hele fijne vakantie met optimaal oogcomfort.

Online Beratung - form

Online Beratung - page