Veel mensen hebben weleens last van droge ogen. Bij droge ogen produceert het oog niet of niet voldoende traanvocht. Dit wordt veroorzaakt door meerdere factoren; denk bijvoorbeeld aan te droge lucht of te lang beeldschermgebruik. Het is een veelvoorkomende en goed behandelbare aandoening. Bausch + Lomb biedt verschillende producten die de klachten kunnen verhelpen of verminderen.

Lang naar een beeldscherm turen, kan droge ogen veroorzaken
We maken veel meer gebruik van beeldschermen dan vroeger. Wie heeft er geen smartphone, laptop of tablet? Waarschijnlijk gebruikt u ze zelfs regelmatig alle drie. Per dag kijken we gemiddeld 5,5 uur naar een scherm. De traanklieren in uw ogen produceren traanvocht. Door te knipperen verdeelt u het traanvocht over uw oog. Lang achter een beeldscherm zitten, vermindert het knipperen van uw ogen met soms wel 66%. Uw ogen worden daardoor te droog. Wrijven helpt niet; dat irriteert vaak alleen nog maar meer. Neem dus af en toe een pauze en let erop dat u voldoende knippert.

Te droge lucht is niet fijn voor uw ogen
Heeft u de verwarming aanstaan thuis? Controleer dan regelmatig of de lucht niet te droog is. In ruimtes waar airconditioning gebruikt wordt, is de lucht vaak ook te droog. U kunt dergelijke ruimtes natuurlijk vermijden, maar als u er in werkt, zult u er toch iets op moeten verzinnen. Gelukkig zijn er uitstekende oplossingen om klachten als droge ogen te verhelpen en te verlichten.

Producten die droge ogen verhelpen en verlichten
Bausch+Lomb heeft speciale producten om droge ogen te verhelpen en te verzachten. Er zijn speciale, comfortabele contactlenzen die ervoor zorgen dat u uw computer, laptop, smartphone en tablet langduriger kunt gebruiken. Zonder droge ogen werkt u immers langer en aangenamer. De nieuwste silicone hydrogel maandlenzen Bausch+Lomb ULTRA bevatten zelfs na 16 uur nog 95% van het vocht in de lens. Dat betekent: uw lenzen lekker lang en comfortabel dragen, zonder last van droge of vermoeide ogen, zelfs na langdurig gebruik van beeldschermen, smartphones, laptops, tablets en andere digitale apparaten. De lenzen zitten aan het einde van de dag net zo comfortabel als bij de start van uw dag.

Online Beratung - form

Online Beratung - page