Computer Vision Syndroom

Computer Vision Syndroom (CVS) verwijst naar de spanning op de ogen die optreedt als u een computer langere tijd achtereen gebruikt. Iedereen die wel eens een paar uur achter een computer heeft gezeten, kent waarschijnlijk sommige van de effecten van langdurig gebruik van de computer of andere digitale technologie. Het is tijdelijk, en meestal gaat het vanzelf over – maar het ongemak dat het veroorzaakt kan worden geminimaliseerd door het opvolgen van een paar eenvoudige adviezen.

Wat veroorzaakt Computer Vision Syndroom
Diverse factoren bepalen de mate van spanning die uw lichaam ervaart als u werkt aan een computer. Zoals de verlichting in de kamer, afstand tot het scherm, schitteringen op het scherm, zithouding en de hoek die uw hoofd maakt. En dan hebben we het nog niet eens over uw eventuele visuele problemen. Een of meerdere van deze factoren kunnen resulteren in een oncomfortabele hoeveelheid spanning op uw ogen.

Symptomen van Computer Vision Syndroom
Uw oogarts of contactlensspecialist kan Computer Vision Syndroom diagnosticeren door middel van een oogonderzoek, met speciale aandacht voor hoe het oog werkt en reageert op de computerafstand. Waarschijnlijk hebt u ten minste één van de veelvoorkomende symptomen van Computer Vision Syndroom ervaren, zoals:

  • Spanning op de ogen
  • Hoofdpijn
  • Wazig zien
  • Droge ogen
  • Nek- en schouderpijn

Deze symptomen kunnen worden veroorzaakt door andere factoren, zoals niet gecorrigeerde visuele behoeften, schitteringen, slechte verlichting, verkeerde houding, enz.

Behandeling van Computer Vision Syndroom
Met deze eenvoudige adviezen kunt u de gevolgen van Computer Vision Syndroom verminderen of zelfs voorkomen:|

  • Zorg ervoor dat de verlichting in de kamer comfortabel is voor de ogen, en voorkom dat u schitteringen ziet op het computerscherm.
  • Plaats het computerscherm zodanig dat uw hoofd in een natuurlijke, comfortabele positie verkeert  tijdens het werk.
  • Neem pauzes. Een paar minuten weg van de computer kan belangrijk zijn voor uw ogen. Vergelijk dit met het nut van stretchpauzes voor uw armen en rug.
  • Zorg ervoor dat uw stoel comfortabel is. Een comfortabele stoel met ondersteuning voor uw nek en rug helpt te veel spanning in nek en schouders te voorkomen, een klacht die vaak is geassocieerd met Computer Vision Syndroom.

Computer Vision Syndroom en Bausch+Lomb
Bausch+Lomb biedt een aantal producten in haar assortiment die de klachten van Computer Vision Syndroom kunnen verhelpen. Voor een onmiddellijke verlichting is de Biotrue bevochtigende oogdruppel een uitstekende oplossing. Indien u langdurig hinder blijft ondervinden, vraag dan om Biotrue ONEday contactlenzen (daglens) of Bausch+Lomb ULTRA contactlenzen (maandlens). Deze lenzen hebben een speciaal lensontwerp die uw ogen ondersteunen tijdens het accommoderen. Het is bewezen dat contactlenzen met dit optische ontwerp de klachten kunnen verhelpen. Vraag uw contactlensspecialist naar de Biotrue bevochtigende oogdruppel en naar Bausch+Lomb contactlenzen.

 

 

Online Beratung - form

Online Beratung - page