Presbyopie (Ouderdomsverziendheid)

Presbyopie is een natuurlijk proces waarbij het zicht van dichtbij wazig wordt. Het is moeilijk scherp te stellen bij activiteiten als lezen, het gebruik van een mobiele telefoon of werken op de computer. Het is geen ziekte of aandoening, maar een alledaags verschijnsel bij het vorderen van de leeftijd.

Wat veroorzaakt presbyopie
Bij jonge mensen, bij wie de ooglens zacht en flexibel is, verandert deze gemakkelijk van vorm om beelden te zien op verschillende afstanden. Bij het ouder worden verhardt de lens en verliest deze zijn elasticiteit. Door dit verlies van flexibiliteit zijn de ogen minder goed in staat om scherp te stellen op objecten die dichtbij zijn.

Symptomen van presbyopie
Mensen houden de symptomen van presbyopie vaak voor verziendheid. Deze twee aandoeningen hebben echter verschillende oorzaken: verziendheid is het gevolg van een te korte lengte van het oog, terwijl presbyopie ontstaat door verlies aan flexibiliteit in de lens. Het kenmerkende symptoom van presbyopie is wazig zicht tijdens het lezen, naaien, gebruik van een mobiele telefoon of terwijl u iets anders doet waarvoor u goed van dichtbij moet kunnen zien.

Correctie van presbyopie
Er bestaan veel opties voor mensen met presbyopie, inclusief contactlenzen. Door recente technologische ontwikkelingen kunnen mensen die presbyoop worden contactlenzen blijven dragen. Ze hoeven niet over te stappen op een bifocale bril of een leesbril. Veelvoorkomende correcties van presbyopie zijn onder meer:

  • Vergrootglazen
  • Bifocale of multifocale brillen
  • Leesbrillen
  • Contactlenzen: Bausch + Lomb PureVision2 for Presbyopia contactlenzen laten uw ogen op een natuurlijke wijze scherpstellen, zonder enige moeite – op alle afstanden. Deze lenzen zijn voorzien van een trapsgewijs ontwerp dat de overgang van dichtbij naar veraf voor de ogen gemakkelijker maakt. Praat met uw contactlensspecialist om te zien of PureVision2 for Presbyopia contactlenzen geschikt zijn voor u.

Online Beratung - form

Online Beratung - page