SPORT EN CONTACTLENZEN: DE IDEALE COMBINATIE

Sporten en brillen. Geen ideale combinatie. Natuurlijk zijn er speciaal ontworpen sport(zonne)brillen die beschermen tegen wind, voorwerpen en zon. Die zijn echter niet ideaal voor elke sport. Denk bijvoorbeeld aan boksen… Uw gewone bril is waarschijnlijk sowieso geen optie. U wilt echter wel scherp kunnen zien en lekker vrij bewegen tijdens het sporten. De oplossing: contactlenzen van Bausch+Lomb. 

  • Van intensief sporten gaat u zweten, hinderlijk als uw bril dan steeds van uw neus glijdt. Lenzen blijven tijdens het sporten gewoon zitten.
  • Contactlenzen veroorzaken  géén hinderlijke spiegeling of vervorming, dus elke bal kan in principe raak zijn.
  • Bij gymnastiek, yoga en, bijvoorbeeld, vechtsporten wring u zich met lenzen probleemloos in alle bochten. 
  • Lenzen zijn uitstekend  te dragen in combinatie met alle vormen van hoofdbescherming.
  • Wordt u tijdens het sporten per ongeluk door een bal of iets anders in uw gezicht geraakt? Met contactlenzen in is dat een stuk minder vervelend dan wanneer u een bril zou dragen.
  • Met lenzen onder uw zonnebril, sportbril of skibril is optimaal zicht gegarandeerd. 
  • Lenzen beslaan niet en hebben geen last van regen, opspattend water of modder. Daarom houdt u altijd een scherpe blik, ook tijdens buitensporten, ongeacht de weersomstandigheden. 

Daglenzen zijn het meest geschikt tijdens het sporten. Zoals bijvoorbeeld:

  • Biotrue ONEday contactlenzen
  • SofLens daily disposable contactlenzen

De daglenzen van Bausch+Lomb verminderen halo's en lichtschitteringen (erg prettig tijdens sporten bij kunstlicht). Ze zorgen bovendien voor betere waarneming van drukke en levendige kleuren en bieden beter contrast. Biotrue ONEday contactlenzen zijn voorzien van een UV block waarmee uw ogen beschermd worden tegen de schadelijke straling van de zon*. 

Na het sporten gooit u de daglenzen direct weg; bij de volgende wedstrijd pakt u gewoon een nieuw, fris paar. Verdere verzorging is niet meer nodig. Makkelijker kan het niet.

Tip: Voelen uw ogen of lenzen tijdens het sporten droog aan? Fris ze even op met Biotrue oogdruppels!

Kortom: draag lenzen bij het sporten!

Print de voucher en vraag uw contactlensspecialist naar de mogelijkheden van contactlenzen tijdens het beoefenen van uw sport!

1 WAARSCHUWING: UV absorberende contactlenzen zijn geen vervanging voor beschermende UV absorberende oogproducten, zoals UV absorberende goggles of zonnebrillen, omdat het oog en de oogleden niet volledig worden afgedekt. Het effect van het dragen van UV absorberende in relatie tot het verminderen of voorkomen van oogaandoeningen als gevolg van blootstelling aan UV licht is tot op heden nog niet aangetoond. Gebruik UV absorberende oogproducten zoals aanbevolen.

Online Beratung - form

Online Beratung - page